Børsen

Det er naturligvis den farverige og byggeglade Christian IV, som står bag bygningen af Børsen. Vartegnet er det herlige tårn dragespiret, så man må gå ud fra, at de mærkelige dyr på toppen er drager, også selvom mange tror det er slanger eller enhjørninge. Manden som tegnede tårnet var egentlig fyrværkeridesigner, og det kan måske forklare det sprudlende udseende. Dragespiret er nærmest det eneste der er tilbage af renæssancebygningen, som den så ud på Christian IV`s tid.

Børsen blev først bygget som en salgshal med pakrum i underetagen, og butikker og kontorer i overetagen. Så bestemte Christian IV, at bygningen skulle være flottere, og Dragespiret kom til. Samtidig blev kvistene ud mod kanalen tilføjet, og senere blev gavlene udsmykket.

Den Børsen vi kender i dag, blev først til børs i 1857, hvor børssalen også blev indrettet. I 1880’erne blev de gule sten skiftet ud med de røde teglfliser som vi også ser i dag. Fra 1902-06 blev sandstensfigurerne skiftet ud med nye, og i 1920’erne og 1950’erne er bygningen blevet restaureret.

Steder i København

Radisson SAS Scandinavia Hotel

Scandinavia Hotel Copenhagen er de mange muligheders og oplevelsers hotel. Beliggende ved Københavns volde med udsigt over hovedstaden og Øresund, kun 2 kilometer fra Københavns centrum og 15minutter fra Københavns Lufthavne rummer det moderne og eksklusive hotel et væld af spændende restauranter på højt gastronomisk niveau og et utal af underholdnings- og afslapningsfaciliteter, blandt andet Casino Copenhagen og indendørs swimmingpool. 

De 542 værelser er gennemdesignede og funktionelle – indretningen er baseret på seks forskellige stilarter, der giver gæsterne mulighed for at vælge den, hvor de føler sig mest hjemme eller inspireret. 

For Business Class-gæster er værelserne større, mulighederne flere og betjeningen personlig fra ankomst til afgang. Scandinavia Hotel Copenhagens uforlignelige serviceniveau og kapacitet viser sig også, når der skal arrangeres konferencer, præsentationer eller fest. Således kan der afvikles middag for 1200 gæster og konference for samme antal. 

Falconer Hotel

Falconer Hotel Copenhagen Københavns største konferencehotel, ligger i den gamle og eksklusive bydel, Frederiksberg, få meter og minutter fra suveræne muligheder for shopping, teaterbesøg og ture i stor-byens smukkeste park og den populære Zoologisk Have.  

Hotellet er et levende og moderne forum for business, kultur og underholdning – og er landets mest internationalt anerkendte kongres-, koncert- og showcenter – og er således også et behageligt og yndet udgangspunkt for et besøg i vidunderlige København, hvad enten man er i byen for fornøjelsens skyld eller med forretning for øje.  

I den pulserende lobby byder Restaurant Covent Garden på gourmetmad af internationalt tilsnit, mens Backstage Bar med sine gamle teaterplakater og uforpligtende stemning serverer drinks og velskænket fadøl. I Form og Fitness kan man svede sig til velvære i saunaen eller solariet eller ved fitness-maskinerne.  

Værelserne er nyindrettede i stilarterne Scandinavian, Oriental og Art Deco – og gæsterne kan selv vælge hvilken der passer dem bedst. Naturligvis har Falconer Hotel Copenhagen også værelser for ikke-rygere samt Business Class og handikapvenlige værelser. Med bus eller bil er der godt 20 minutter til eller fra Københavns Lufthavn og 5 minutter til eller fra Rådhuspladsen, centrum og Hovedbanegården. Gæster, der vil leje bil, skal blot kontakte receptionen, og har man allerede en bil, er der gratis og sikker parkering ved hotellet. 

Royal Hotel

Royal Hotel Copenhagen har, som det første hotel i den verdensomspændende Radisson SAS-kæde, været det stolte flagskib inden for design, komfort og service, siden det blev designet af Arne Jacobsen og opført i 1960. Efter en helstøbt og respektfuld modernisering fremstår hotellet i dag smukkere, mere funktionelt og tidløst end nogensinde før – i fuld harmoni med Jacobsens ånd. 

Blot 2 minutter fra Københavns hovedbanegård og 15 minutter fra Københavns Lufthavne, placeret i Københavns pulserende centrum ved forlystelses-haven Tivoli, shoppinggaden Strøget og omgivet af hovedstadens overvældende udbud af kunst, kultur og natteliv, er det 5-stjernede hotel ikke alene et godt udgangspunkt for forretningsrejse eller storbyferie. Det er samtidig en smuk og afbalanceret udvidelse af det moderne hjem – med de faciliteter og services inden for kommunikation, underholdning og afslapning man kan ønske sig. Samtlige 265 værelser er designet med gæsternes behov og livsstil for øje – og udsigten over København fås ikke bedre. 

For gæster, der ønsker at arbejde, har hotellet elegante konferencelokaler, et business service center og et IT center. Afstresning og genopladning kan foregå i hotellets fitness center med sauna og solarium eller på en af de to restauranter eller i baren. Har man bil, kan den parkeres i den døgnovervågede parkeringskælder.

Josty

En historisk perle i Frederiksberg Have.

Hotel Josty er en af Købenavns få historiske restauranter. Grundlagt i 1813 af den italienske billedhugger Agostino Taddei – og siden nænsomt restaureret. Josty blev oprindelig brugt af Kong Frederik den 6. som thepavillon, når han med følge opholdt sig på Frederiksberg Slot. 

I dag danner Josty, med sit historiske miljø og sine idylliske omgivelser midt i Frederiksberg Have, den idéelle ramme om enhver selskabelig sammenkomst. Hotel Josty råder over 5 dobbeltværelser og 2 suiter – alle indrettede i en helt særlig stil – og med al den komfort, man kan ønske sig. 

Der er stor privat parkering for Josty’s gæster. Og endvidere findes moderne keglebaner og billard. Hotel Josty har hyggelige og smukke selskabslokaler med en helt egen charme og atmosfære, som der kun er i århundrede gamle, historiske lokaler. 

Og der kan leveres Diner Transportable til både private og til V.I.P. arrangementer. Der er udlejning af Brøndsalen samt Restaurant Sankt Anne

Frederiksberg Rådhuskælder

De hvælvede lofter, levende ild i pejsen og små nicher giver Frederiksberg Rådhuskælder den særlige atmosfære af stil og hygge, som gør familiefesten eller receptionen ekstra festlig, fra det øjeblik gæsterne træder ind af døren. 

Barnedåb, konfirmation, bryllup, fødselsdag eller firmafest – vi har erfaringen til at gøre netop Deres arrangement til en uforglemmelig oplevelse. Vores personale er veluddannet og ønsker at yde det bedste for Dem. Ønsker De at holde festen i private omgivelser, står vi til rådighed med CHEFkokken Diner Transportable, der har erfaringen til både at håndtere den lille intime middag til få personer eller den helt store firmareception med 1000 gæster. 

Fru Hansens Kælder 

“Nede i Fru Hansens kælder…..” står der malet med kæmpebogstaver på facaden til Fru Hansens Kælder i Øster Farimagsgade. Gæt selv, hvad der så står øverst på menuen i den hyggelige og afslappede cafe…. Frikadeller, selvfølgelig! Og så er de oven i købet hjemmelavede og serveres med rugbrød og kartoffelsalat formedelst 42 kr. Skulle man af den ene eller anden grund ikke være interesseret i denne mærkevare er de to værter Bo og Svend Erik Andersen også leveringsdygtige i andre specialiteter fra det danske køkken, der serveres når kokken er tilstede. Også selvom køkkenet formelt er lukket. 

Ud over den gode mad til billige priser er Fru Hansens Kælder kendt for sit yderst børnevenlige koncept, der harmonerer vældig godt med, at stedets navn stammer fra et børnerim. For at holde de yngste gæster glade og tilfredse forefindes der legetøj og malebøger – og så selvfølgelig BOGEN med rimet “Nede i Fru Hansens kælder…” og sjove illustrationer af Arne Ungermann, hvoraf nogle er malet op på stedets gule facade for at lokke kunder til.

Se flere skønne lokaler til fest i KBH

Hellerup Parkhotel 

Det mest unikke ved Hellerup Parkhotel er måske den kendte kok Erwin Lauterbachs restaurant Saison. Folk kommer fra nær og fjern for at smage hans retter, der altid tager udgangspunkt i årstidens og torvets udbud af friske og økologiske grøntsager.

Hellerup Parkhotel ligger lige ud til Strandvejens indkøbsstrøg og Øregaard Park. Desuden er hverken stranden, Dyrehaven eller City langt væk. Hotellet henvender sig til et blandet publikum, som har det til fælles, at de gerne vil betale for at få det pænt og lækkert, uden at det af den grund bliver så højtideligt og fornemt, at de føler sig utilpas.

Restaurant Bellahøj 

I tændstik skoven af højhuse ligger den gamle stråtækte gård, Bellahøj. I 1938 åbnede gården som restauration og har været det lige siden. Dengang trak det årlige dyreskue folk til Bellahøj, når køer, heste og andre husdyr blev fremvist på Bellahøjmarken. Det fortælles, at 75 procent af restaurationens årlige omsætning kom i hus ved denne lejlighed.

I dag udlejes faciliteterne på Bellahøj til private fester og begivenheder og firmakonferencer. Hele den gamle gård er taget i brug med store sale i de to gamle staldlænger, og stedet kan rumme flere hundrede mennsker. I indretningen er der lagt vægt på at fastholde charmen og elegancen fra de svundne tider. Louis XVI’s møblementer og antikviteter fra det forrige århundrede er bibeholdt i de små saloner i den gamle hovedbygning.

Nationalmuseet

Mad på museer har ikke tradition for at være specielt fremragende. Men det kulinariske niveau på førstesalen i nationalklenodiernes hjem, Nationalmuseet, kan der ikke siges noget på. Snarere tværtimod. 

Med en blanding af retter inspireret af Middelhavsregionen og det klassiske danske frokostkøkken er det lykkedes folkene bag at løfte sig op i de københavnske frokostrestauranters elite. Det er ikke nødvendigvis retter som fiskefrikadeller, sild og leverpostej, der gør det. Det er i allerhøjeste grad måden, de klassiske retter tilberedes på, der er hemmeligheden. Sildene er f.eks. gjort ‘provencalske’ med tørrede tomater og store kapers, kalveleverpostejen forsynet med syltede sommergrøntsager og fiskefrikadellerne lavet af torsk, rørt med spæk, løg og karry (og helt guddommelige). Fra det mediterrane kan retter som carpaccioen og den stegte gedeost med balsamicosyltede løg fremhæves. Og så er brødet ligesom det store udvalg af kager og sesserter hjemmelavet..

Prisniveauet er såmænd heller ikke det højeste. Sammen med et pænt udvalg af børnevenlige retter på menuen og naboskabet til stenaldertidens økser og vikingetidens bronzelurer gør det restauranten på Natrionalmuseets førstesal velegnet til de store familieudflugter. 

Indretningen passer til stedet. Det solide parketgulv og de moderne møbler forener på glimrende vis ‘de danskes liv’ over de sidste par årtusinder og ude på balkonen under det store glastag er udsigten til den smukke indre gård simpelthen enestående. Her er der cafe, men det er også muligt at få serveret frokosten herude.

Åbningstiderne følger museets og begrænser sig altså til frokostudbuddets – og man kan stadig gå ind via den store hall i Ny Vestergade og direkte op til restauranten på første uden at skulle betale indgang til museet. 

Stedet kan, som mange andre rum i museet, lejes til private fester. Med specialdesignede frokost -og aftenmenuer fra Restaurant Nationalmuseet. Bag restauranten på Nationalmuseet står ingen ringere end Olsen Banden, hvis imperie i forvejen tæller steder som Restaurant Olsen, Konrad og restaurant Plaza.

Skovshoved Hotel

Her er et hotel med charme. En pudsig blanding af nyt og gammelt, af barok og elegant ‘Out of Africa-safari’ stil præger de gamle, smukke bygninger, der har ligget her siden 1660. Stilen er gennemført rodet på en yderst charmerende facon. 

Går du på opdagelse i hotellets mange sale og afkroge, vil du finde ud af at der hele tiden er noget nyt at kigge på, og dit øje vil blive pirret af de moderne vægmalerier, der hænger side om side med store guldrammer og afrikanske træskulpturer.

Værelserne er indrettet individuelt i forskellige stilarter, så stamgæsterne kan vælge netop det værelse, der passer til deres temperament. Du finder blandt andet et værelse, hvor tapetet fortæller historier om blå engle, hjorte og træer og et andet, der er holdt i rolige, douce farver med mørke kurvemøbler. I ti af værelserne kan du sidde på altanen og nyde din morgenkaffe med udsigt over Skovshoveds stråtækte tage og Øresund.

Hotellet har desuden en rigtig slyngelstue, Krostuen. Her kommer de lokale også for at nyde dagens ret, der gerne er hakkebøf med bløde løg eller stegt flæsk med persille sovs, og bagefter tager de sig et spil billard. 

De gæster, der ikke orker Krostuens mandehørm, kan benytte hotellets andre restauranter. Her er en italiensk vinbar, hvor du kan få lette italienske retter og antipasti serveret i kurvestole med zebrastribede puder, og så er der restauranten, hvor du kan nyde køkkenets moderne og internationale retter på en glasoverdækket terrasse, der giver et smukt ovenlys og en herlig stemning.

Skovshoved Hotel har vandet i forhaven og skoven i baghaven, og samtidig er der ikke langt til city. Sætter du pris på personlighed og charme, vil du også sætte pris på hotellet her. Især hvis prisen kommer i anden række.

Læs mere: