Mange mennesker har ikke før været ved en professionel fotograf i København før. Derfor har vi lavet en lille “Gode råd før fotografering”, så du kan finde lidt inspiration til hvordan tingene foregår før, under og efter selve fotograferingen hos en fotograf. Uanset om det er et portræt til dig selv, billeder af dine børn eller baby eller andet der skal laves, så er der altid nogle gåde råd at følge inden i møder ind ved fotografen.

Jeres billeder bliver bare bedre hvis i følger disse få råd. Ingen har mere erfaring med billeder end fotografen. Godt fornøjelse!

Læs mere her:

Gode råd før fotografering

Valg af påklædning

Vi bruger forskellige baggrunde når vi fotograferer børn eller familieportrætter i vores fotostudie. I kan vælge lyse og mørke baggrunde. Ude i naturen bruger vi selvfølgelig bare det naturen tilbyder os på den lokation i vælger. Når i skal vælge tøj til fotograferingen, så vær opmærksomme på at tøj med logoer og for mange striber eller tern kan virke forstyrrende på et foto.

Ensfarvet tøj er ofte at foretrække så i får en god og rolig fornemmelse med billederne når i ser dem på en skærm. Det gør ikke den store forskel når billederne skal printes efterfølgende i en god kvalitet. Men vær vågen på at især striber og logoer kan fremstå forstyrrende på billeder.

Valg af påklædning

Portræt

Skal du portrætteres ved en fotograf, så er det især for en kvinde vigtigt at der bliver lagt en god makeup, før vi skal skyde portrætter. Det er specielt en godd ide med en del foundation på huden end du normalt vil lægge. Det skyldes at lyset fra vores blitz og flashlamper er meget hvilket kan få huden til at fremstå bleg.

En god foundation gør det også meget lettere i de efterfølgende billedredigeringsprogrammer vi bruger.

Portræt

Børneportrætter

Når tiden er inde til at få fotograferet dit barn, så bør du altid sikre at han / hun er frisk og veludhvilet. Det er også en god ide at barnet har været aktiv inden besøget hos os. Måske en tur i skoven eller på legepladsen hvor der er blevet leget lidt og humøret er i top. Jo mere frisk og fuld af energi barnet des bedre. Er barnet udkørt, kan det være svært at fange nogle gode billeder med glød.

Det er altid en god idé at medbringe lidt søde sager i form af slik eller lign som kan motivere barnet til at deltage i processen.

Vi bruger også lidt tid på lige at sludre lidt med forældre og børn inden vi går igang med selve fotograferingen da det skaber en større tryghed at barnet vænner sig til flashlamper og kamera, før de selv skal stå foran dem.

Børneportrætter

Gravid portræt

Når der skal tages et gravid portræt bør du først og fremmest vælge om du ønsker at blive fotograferet fuldt påklædt eller om dine billeder skal tages i undertøj eller nøgen. Vælger du at blive fotograferet med dit tøj på, så sikrer at medbringe en trøje eller andet der sidder stramt til kroppen så man kan se den gravide mave ordentlig på billederne. Vælger du at blive fotografere i et sæt undertøj, bør du vælge noget der matcher og ikke “skriger for meget”.

Husk på at dine gravid billeder gerne skulle kunne kigges på en del år ud i fremtiden og du bør derfor bruge lidt penge på noget tøj eller undertøj, der matcher den stil du gerne vil se dig selv i. Vælger du at blive fotograferet nøgen, så undgå at bruge undertøj og bh inden ddt kommer ind til selve fotograferingen, da undertøj laver mærker i huden, der kan ses på billederne bagefter.

Flere og flere vælger at medbringe et lille stykke legetøj eller et foto fra skanningsbillederne eller lign for at havde noget til at skabe lidt variation i billederne undervejs.

Gravid portræt

Baby billeder og newborn

Når i skal indtil fotografen og have taget baby billeder, så er det altid en god idé at sikre babyen er både mæt og godt udhvilet. Vi bruger gerne 10 minutter på at babyen får lov til vågne ordentligt op og ender i godt humør end babyen skal vækkes før barnet er udhvilet.

Vi vil meget hellere tage billeder af en glad og tilfreds baby end billeder af det modsatte.

Flere gode råd til fotografering

newborn

Boudoir

Skal du have lavet en flot sensuel boudoir serie af dig selv til morgengave eller til dig selv. Så er det en god ide at du møder op ved fotografen uden at have sovet i undertøj dagen før. Undertøjet laver mærker i huden og det ses tydeligt på billederne.

Boudoir billeder bliver uden tvivl bedst hvis du vælger at få lagt en flot makeup ved en stylist eller din frisør eller hvis du selv er god til det. Denne slags billeder er ofte et “once in a lifetime” og derfor bør man også gøre det ordentligt. Kender du ikke en stylist, så samarbejder vi med nogle vi kan hjælpe med at arrangere.

Inden du lander ved fotografen, så prøv at stille dig foran spejlet derhjemme i undertøj eller lign og prøv at øve dig i at posere lidt. Du vil opleve at du hurtigt finder ud af hvilke sider du ser bedst ud fra og hvilke der ikke fungerer. Det gør det også nemmere for fotografen at få nogle gode skud i kassen, når du selv er aktiv deltagende.

Boudoir fotograf

Tak fordi du læste vores artikel om “Gode råd før fotografering”.

Hjem » Gode råd før fotografering