På en skøn søndag i September valgte jeg at tage en tur ud til “Freetown Christiania”, så det så flot hedder på udenbys. Jeg ville se om jeg med mit gamle spejlreflekskamera kunne fange lidt sjove og skæve billeder fra fristaden. Som fotograf i København er der masser af flotte seværdigheder at fotografere. Men især Christiania har noget unikt over sig.

Se Christianias egen hjemmeside

Christiania
Fristaden
Christiania er en hippiefristad midt i København
Christianias historie
christiania rules
Fristaden Christiania 1971
Christiania (København)
Christiania er en af de mest besøgte attraktioner i København
Fristaden Christiania, København K
Christiania - Oplev det frie København på Christianshavn
Fakta: Hvad er Christiania? - København
How to get to Christiania in København
Images for christiania københavn
Fristaden, Christiania Fonden | Christianshavn
Christiania København | Oplev Fristaden Christiania
Lad Fristaden Christiania leve
Christianittene drukner i turister
Hoteller i København nær Christiania

Man måtte af gode grunde ikke fotografere i “pusher street”, så jeg måtte forsigtigt bevæge mig uden om gaden der fylder det meste af Christiania. Man kan godt se stedet er delt i 2 lejre derude. Der er de ægte Christianitter, der bare vil have en almindelig hverdag og så de som forsøger at drive business på stedet i forskellige former.

Christiania

Christiania (også kaldet Fristaden eller bare Staden) er et område i bydelen Christianshavn i København med et areal på ca. 34 hektar.  I år 2010 boede der ca. 630 voksne og ca. 130 børn med folkeregisteradresse på Christiania.

Christiania er en hippiefristad midt i København, og uden tvivl én af Danmarks største turistattraktioner.

Det kontroversielle område er elsket af mange, men har været omdrejningspunkt for heftig debat på grund af beboernes frisindede forhold til hash, og en række uheldige voldelige optrin på området.

Christianias historie strækker sig helt tilbage til 1971, hvor en gruppe slumstormere klippede hul i hegnet til Bådsmandstræde Kaserne. Og hurtigt blev fristaden kendt for Pusher Street.

I dag bor mange af de oprindelige indbyggere stadig i den kollektivt styrede landsby, og området har da også en umiskendelig 70’er aura. Der bor omkring 1000 mennesker fast på Christiania, og hvert år besøges fristaden af cirka en halv million gæster.

Andre fine seværdigheder i KBH

Tivoli

Tivoli er et overflødighedshorn af oplevelser, fra vilde forlystelser til gode middage og store koncerter, og et must for alle, der besøger København.

Den Lille Havfrue

På Langelinje Kaj står en af Københavns største attraktioner: Den Lille Havfrue. Den 23. august 2013 blev hun 100 år. 

Strøget

Københavns største indkøbsområde er centreret omkring Strøget i hjertet af byen. Strøget er et Europas længste gågader med et væld af butikker, fra budgetvenlige kæder til nogle af verdens dyreste mærker.

Christiansborg Slot

Christiansborg Slot byder på Dronningens pragtsale, de kongelige stalde, Absalons ruiner og den seneste attraktion: Det kongelige Festkøkken.

Kronborg Slot

Kronborg er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og er udnævnt til UNESCO verdensarv. 

Bakken og Pjerrot

I Dyrehaven nord for København, blandt hestevogne og dådyr, ligger verdens ældste forlystelsespark Bakken. Tag hele familien med til den kendte forlystelsespark Bakken midt i Dyrehaven. 

Den Blå Planet

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vand – og tilbyder en unik oplevelse for børn og voksne.

Louisiana Museum for Moderne Kunst

I smukke omgivelser i Humlebæk, 40 kilometer nord for København, kan du opleve internationale kunstnere, koncerter og foredrag på det smukke museum Louisiana. 

Rundetårn

Christian IV og Tycho Brahes Rundetaarn er Europas ældste fungerende observatorium. Da Christian IV byggede Rundetaarn var Danmark kendt i astronomiens verden.

Glyptoteket

Glyptoteket i Københavns centrum udstiller en imponerende samling af antik kunst og værker fra 19. og 20. århundrede i storslåede omgivelser.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot i København huser nogle af Danmarks største kulturskatte. Slottet blev bygget 1606-34 af Christian IV som lystslot. I kælderen finder du de danske kronjuveler og kongekroner.

Frilandsmuseet

Frilandsmuseet er tilknyttet Nationalmuseet, og det er et af de største og ældste åbne museer i hele verden. Frilandsmuseet lige nord for København er et af de største og ældste åbne museer i verden.

Amalienborg Slot

Amalienborg er et must for alle med interesse i vores royale historie og de kongeliges liv, som i dag stadig leves i paladset. 

Botanisk Have

I Botanisk Have i København findes blandt andet et arboret med over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter, stauder og danske planter. Haven udgør 5.000 m2 under glas.

ARKEN Museum for Moderne Kunst

ARKEN Museum for Moderne Kunst i Ishøj, syd for København, viser udstillinger med de største, modernistiske kunstnere parallelt med udstillinger af samtidskunst.

Rådhustårnet

Se København fra en ny vinkel med en tur op i Rådhustårnet. Med sine 105,6 meter er Rådhuset en af de højeste bygninger i København. 

Brug for en fotograf i København?