Det personlige arbejde med egne projekter og/eller stillede opgaver med tilhørende billedgennemgang samt diskussioner.
Der lægges vægt på den daglige dialog omkring håndværket og billedet. Det grundlæggende håndværk indenfor farvefotografi gennemgås, filmtyper, kamerafiltre, lyskilder, farvetemperaturer, papirtyper, farvefiltrering, kopiering m.m. Det er beslutningsprocesserne og valgene truffet udfra disse, der skaber billedet, hvordan kommer vi frem til materialet. Kurset er i høj grad bevidsthedsudvidende. Med udgangspunkt i den enkeltes arbejde med materialet vil vi gennemgå forskellige teoretiske og praktiske metoder for beslutsomhed.

Mødet mellem fotografen og motivet

Mødet mellem fotografen og motivet

Mødet mellem fotografen og motivet – hvorledes kommer fotografen til udtryk i portrættet – kan man fremkalde egne følelser i en andens krop. Kurset er praktisk, vi skal gennem eget arbejde undersøge disse temaer og forsøge at diskutere emnet.

Fotokursus noget for dig?

Vi tilbyder et Photoshop kursus med alt det grundlæggende, som skal til for at arbejde professionelt med billeder i Photoshop. Kurset er modulopdelt og strækker sig over 14 dage; den første uge er basic Photoshop og næste uge er avanceret. Der er mulighed for enten at melde sig på ét enkelt af modulerne eller at tage begge. Kurset er rettet mod dig som gerne vil i gang, men syntes det er hårdt at sætte sig ind i det fra bunden og som gerne vil dybere ind i programmet. 

Læs mere om fotokurser her

Kurset vil hovedsageligt omhandle Photoshop som billedbearbejdningsværktøj, hvor der lægges vægt på at arbejde med fotografi og gør Photoshop til det udvidede digitale mørkekammer. Fotografer, kunstner og kritikere viser og diskuterer fotografiets udtryksmuligheder, dets billedskabende proces og æstetiske sprog. Et kursus hvor det at se på og tale om fotografier er i centrum.

motiv

BASIC PHOTOSHOP

Det er nødvendigt at man kan starte computeren op,kender til filstrukturer og ved hvordan man gemmer.
Dette modul vil arbejde med at få et grundlæggende kendskab til opbygningen af programmet.
Der vil blive undervist i programmets interface (opbygning), filstørrelser (billedets opløsning i pixels)og filformater (eks. psd, jpg, tif). Der vil også blive undervist i lag paletten og de grundlæggende værktøjer: udvælgelses-værktøjerne (selektion 
til fritskrabning m.m.), pensler, stempel værktøjet, farvepaletterne og tekst værktøjet. 
Desuden vil der, da kurset er specielt rettet mod fotografer,være noget om at rette farvestik, ændre farvenuancer, kontrast, lys/mørke, efterbelyser og vifter. Samt introduktion til negativscanner.

AVANCERET PHOTOSHOP 

Det er nødvendigt at man har et rimeligt kendskab til programmet, at man har forståelse for de ting som er nævnt under første modul.
På det avancerede modul går vi dybere i Photoshop. Der vil blive gået dybere ind i de forskellige menuer og paletter og set på, hvordan man kan kombinere de forskellige features for at opnå specielle effekter. 
Her bliver der gennemgået avancerede selektioner (quickmask, extract), avancerede lagteknikker (layer modes, layer-mask, layer-effects, layer-sets), channels (alpha channels), actions, farveprofiler, flextight scanning og vektor grafik. 
Desuden vil der indgå tips og tricks, og der vil blive snakket tastatur genveje.

Kursets form

Kurset vil være ret stramt og intenst. Der vil dog ud over gennemgang, indgå småopgaver og lidt tid til at sidde og prøve af. I vil blive opfordret til at medbringe billeder, som kan scannes på flatbed eller negativ scanner, så i har jeres eget materiale at arbejde med.vDesuden vil niveauet og hastigheden blive tilpasset efter kursisterne. Underviserene er fotografer og arbejder både analogt og digitalt med sine billeder.Desuden har hun undervist i tre år i webdesign, multimedie, digitalvideo, design til skærm og digitalbilledbehandling.

Flere artikler: